Kodsnack

Vi snackar problem med C++ och går sedan över till att diskutera kring FTL - Apples nya optimerande steg i Webkits javascriptmotor. Frustrationer ventileras över all tid som lagts på att göra Javascript snabbare och bättre och vissa likheter i situationen för C++ och Javascript noteras. Var lägger egentligen alla smarta utvecklare sin tid? Är det rätt att snabba upp javascript och skriva reklamanalys eller kunde vi göra bättre saker för att förbättra världen?

Vi avslutar med kommentarer på vårt förra avsnitt och tar upp vad vi utvecklare har eller inte har möjlighet att säga till om i rekryteringsprocessen.

Fredrik har ekoproblem med sitt ljud under de första tio minuterna, men det ordnade upp sig innan han hann säga för mycket.

Avsnittet sponsras av Malmö startup studio.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_22_maj.mp3
Category:general -- posted at: 8:02am CEST

 

Kristoffer och Tobias snackar om konsten att skeppa, varför det är så svårt att avsluta och leverera saker och hur det fungerar att skeppa saker i deras respektive arbeten. För- och nackdelar med korta och längre cykler för både leverans av program och internt arbete avhandlas. Varför det är så svårt att tidsuppskatta, och vad händer när uppskattningar och önskningar krockar med verkligheten? Mot slutet kommer vi även in på risken att det går religion i hur man ska göra saker för att det inte finns så mycket rätt och fel i utveckling. Allra sist lite svar på återkoppling vi fått.

Avsnittet sponsras av Cenito

Länkar

Direct download: Kodsnack_15_maj.mp3
Category:general -- posted at: 10:05am CEST

Vi som gör Kodsnack presenterar oss för nya lyssnare och berättar om nästa steg i programmets utveckling.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_4april.mp3
Category:general -- posted at: 8:39am CEST

 

Kristoffer och Tobias pratar om hur det är att använda Visual Studio i Windows 8 vilket osökt leder in på diskussioner om responsiva IDE-er, fulhack i C++, unit-tester, Gophercon 2014 och mycket annat.

 

Både Kristoffer och Tobias kommer vara på Pycon Sverige, som går av stapeln i Stockholm den 20 - 21 Maj. Kom gärna och snacka med oss i verkligheten!

Det här avsnittet av KodSnack sponsras av Malmö StartUp Studio.

Direct download: Kodsnack_2014_-_8_maj.mp3
Category:general -- posted at: 9:47am CEST

Vi snackar programmeringsböcker med utgångspunkt från vad Fredrik tycker efter att ha läst Version control with Git. Tobias rekommenderar en bok om Vi och vi diskuterar vad som skiljer en bra bok från referensdokumentation och vilt sökande på nätet. Via en diskussion av C#, Mono och Microsofts mobiler kommer vi slutligen till en diskussion om break, continue, goto och andra farliga saker man kan skriva i sin kod.

Avsnittet sponsras av Cenito, som både kan hjälpa dig med dina projekt och gärna hör av dig om du vill jobba med deras projekt.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_1_maj.mp3
Category:general -- posted at: 1:57pm CEST

1