Kodsnack

Vi tar hjälp av riktiga experter för att försöka bearbeta intrycken från WWDC. David Rönnqvist, Joachim Bengtsson och Johan Larsson pratar förbättringar för utvecklare, känslan av ett nytt Apple och förstås en hel del Swift. Varför skrev Apple ett eget språk, vilka är våra favoritaspekter av språket? Vad mer kan Apple göra för att förbättra App store för utvecklare?

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_24_juni.mp3
Category:general -- posted at: 2:41pm CET

 

Fredrik och Kristoffer snackar om utvecklingen av programmeringskonsten och undrar varför saker inte går snabbare framåt än de gör. Från webben där alla verkar återuppfinna elementarpartiklar om och om igen, via våra likformiga utvecklingsmiljöer till programmeringsspråk där vi återupptäcker Lisp med jämna mellanrum. Famlar vi fortfarande i blindo i väntan på att någon ska upptäcka elden? Vi hinner också med lästips kring Lisp och problemen med de som predikar entydiga och enkla Svar på alla problem.

 

Avsnittet sponsras av Malmö startup studio.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_22_juni.mp3
Category:general -- posted at: 1:55pm CET

Vi snackar konferenser, presentationer och lightning talks. Vad gör egentligen en konferens värd att åka på, hur mycket kod vill vi se i presentationsbilderna och ska folk verkligen få ställa frågor?

Sedan övergår vi till att diskutera vad som får programmeringsspråk att slå igenom och om dagens språkexplosion är bra eller dålig samt poängen med att ens hålla reda på hur populära språk är. Är det bra eller dåligt att behöva lära sig fler språk istället för att kunna fokusera på ett eller ett fåtal?

Avsnittet sponsras av Cenito.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_12_juni.mp3
Category:general -- posted at: 4:20pm CET

Kodsnack 54 - De har gått hela vägen till Haskell Vi snackar om programmeringsspråket Swift och lågnivågrafikramverket Metal - två av nyheterna Apple just presenterat på sin utvecklarkonferensWWDC.

Avsnittet sponsras av Malmö startup studio.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_4_juni.mp3
Category:general -- posted at: 9:46am CET

Kodsnack 53 - Gör en Python 5

Kodsnack 53 - Gör en Python 5

Kristoffer börjar berätta för Fredrik om sina öden och äventyr på svenska Pycon och tar med oss på en resa från datainsamling och bearbetning via kryptomysterier till Python 2 mot Python 3 och problemen med stora omstarter mellan versioner av mjukvara. Python 3 har stora problem med att vara något nytt och annorlunda som skiljer sig så mycket att den stora massan inte har anledning att byta till det. Samtidigt har utvecklarna av språket gått vidare så att ingen gör något alls med det språk folk faktiskt använder. Det finns en risk att man tappar det som gjorde ens skapelse värd att använda när man skriver om den för att bli modernare, mer generell eller vad man nu föresatt sig att göra.

Avsnittet sponsras av Cenito.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_26_maj.mp3
Category:podcast -- posted at: 4:52pm CET

1