Kodsnack

Vi snackar om att uppdatera sina applikationer, hur Tobias uppdaterat Plex och problem med installationsprogram. Tobias tipsar om Pytest och berättar hur han förbättrat uppdateringshanteringen. Tobias avslöjar häftiga trick man kan utföra när man vill uppdatera appar på Mac utan att behöva ladda ner varenda fil igen. Sedan pratar vi om kod skrivern för forskning och kommer in på att värdera bra struktur på koden och allting kring den - sådant som vi som kodhantverkare värderar högt men kanske inte alla som skriver kod. Problemen i STL får avrunda.

Diskutera gärna avsnittet på Techworld

Länkar

Direct download: Klippt_med_outro.mp3
Category:general -- posted at: 1:52pm CEST

Vi börjar med att snacka om pendling och går därifrån vidare till kontor, i vilken arbetsmiljö man får mest gjort och varför man som arbetande inom ett område med stor efterfrågan ens finner sig i att jobba i mindre bra situationer. Sedan diskuterar vi hur uppskattade utvecklare faktiskt är utifrån en nyligen utkommen artikel kring hur man framställer sig vid intervjuer.

Diskutera gärna avsnittet på Techworld

Länkar

Direct download: Huvudsnack_med_outro.mp3
Category:general -- posted at: 10:09am CEST

Tobias och Fredrik går igenom lyssnarkommentarer på de senaste avsnitten. Vi tar upp diskussionen om att lära sig ett språk kontra att lära sig ett språk tillsammans med ett stort ramverk. Det är ofta stor skillnad på att lära sig ett språk i sig och att lära sig ett språk tillsammans med ett eller flera ramverkför olika ändamål. Kopplat till diskussioner om att våga lägga ner projekt snuddar vid problemen med upphandlingar och försök att skapa detaljerade specifikationer innan man utvecklar någonting.

Avslutningsvis snackar vi lite kring operativsystem och bekräftar kritiken att hela panelen har dålig eller ingen koll på Windows och Microsofts plattformar.

Vill just DU vara med och föra in mer Microsoft i Kodsnack? Hör av dig!

Diskutera gärna avsnittet på Techworld

Länkar

Direct download: kodsnack63.mp3
Category:general -- posted at: 2:08pm CEST

Kristoffer och Fredrik snackar om operativsystem, hur vi upplever dem, vilka vi använder och föredrar och vad som egentligen är intressant för oss. Vi snackar om vad vi vill ha och varför och kraften i att kunna programmera sin egen miljö. Skillnader i hur Apple och Microsoft behandlar utvecklare. Fördelen för OS X och Linux att folk är där av eget val. Jämförelsen OS X kontra Windows och iOS kontra Android. Varför det inte utvecklas mer för Linux.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_10april_-_OS.mp3
Category:general -- posted at: 1:28pm CEST

1