Kodsnack

Fredrik och Kristoffer firar årets varmaste dag med att snacka kablar, kaffe och koffein. Sedan snackar vi lite mer om Kristoffers minecraftinspirerade sommarprojekt, problemen kring att generera intressant och varierad terräng för sitt spel och svårigheterna för spel med öppna världar att lyckas leva upp till sina löften.

På slutet lite om Swifts nyligen presenterade åtkomstmodell och vad vi tycker om den.

Diskutera gärna avsnittet på Techworld

Länkar

Direct download: Kodsnack61.mp3
Category:podcast -- posted at: 7:54am CET

Fredrik och Kristoffer snackar om att ha förebilder, om att skeppa saker och om den kanske överdrivna tonvikten kring att skeppa. Om varför "övergivna" projekt faktiskt inte alls är något negativt utan bara något att vara glad och tacksam för. Det är lätt att imponeras över de som kan brinna för och fokusera på en enda sak, men vi är inte alla sådana personer. Koppling mellan stresskänsla och intresse och att kunna inspireras istället för att tryckas ned av folk som kan mer än en själv på ett område. Mot slutet blir det lite snack om OpenGLs märkliga utveckling till att bli mer hårdvarunära och charmen i när folk verkligen går till botten med och lär sig utnyttja precis allt i en maskin.

Direct download: Kodsnack60.mp3
Category:podcast -- posted at: 9:22am CET

Varför snackar vi inte mer Microsoft? Efter kommentarer från lyssnare diskuterar vi varför vi inte pratar mer om andra ämnen än vi gör, lite om filosofin bakom hur vi gör Kodsnack och bjuder in alla att höra av sig till oss.

Vill du sponsra Kodsnack? Vill du vara gäst i Kodsnack? Vill du tipsa oss om något?Hör av dig! Vi läser och tar till oss av all återkoppling vi får.

Sedan snackar vi om hur utvecklingen går framåt. Det händer hela tiden nya saker. Blir det vi har lärt oss omodernt och oanvändbart? Behöver man hänga med i varje ny trend för att fortsätta göra nytta?

Vilken typ av utvecklare är du? Vi snackar växelverkan mellan jobb och fritid när det kommer till att lära sig nya saker och att hitta den linje som passar en själv mellan pragmatism och att lära sig något nytt.

Länkar

Direct download: 59.mp3
Category:general -- posted at: 7:27pm CET

Kristoffer och Fredrik snackar om den nya inkarnationen av kodsnack.se och tekniken bakom. Vi följer också upp kring Lisp och lyssnares rättelser av vad vi sagt. Lisp är mer maskinnära än man kanske tror. Vi patar program som genererar statiska webbplatser och deras nytta både att använda och bygga. Mot slutet blir det uppföljning om och minnen av PHP blandat med lättnaden i att generera sin webbplats statiskt och alla bekymmer man slipper genom att göra så.

Länkar

Direct download: Kodsnack_2014_-_28_juni.mp3
Category:podcast -- posted at: 10:54am CET

1